Součástí oslav se dále stane velká degustace. Přinese možnost otestovat si své chuťové pohárky a podle jejich citlivosti pak získat glejty mistr, znalec či „očeň palireňské“, připomínající slavnou historii prostějovské palírny.
Hanácké slavnosti začínají v sobotu 14. září od 9 hodin a potrvají do neděle. Prostějovská Režná je čistý bylinný destilát, vyráběný podle původní receptury bezmála 6 generací. Zrodila se z umu lékárníka a známého vinopala Michaela Storcha, který začal pálit kořalku ze žita už někdy v 17. století. Tehdy se žitu říkalo “rež“, proto režná.
Prostějovská režná je čistý destilát s příměsí 8 bylin a semen - anýzu, fenyklu, koriandru, divizny a 4 dalších. Zvláště pak anýzu jsou odedávna připisovány jedinečné vlastnosti. Jde o vonné koření, podporující trávení a chuť k jídlu, pomáhá při dýchacích obtížích a zlepšuje pleť. Příjemně provoní váš dech a říká se, že povzbuzuje mužské vášně. Pro všechny tyto vlastnosti je od pradávna právem považován za všelék.
Jubilejní Prostějovské Režné se tentokrát stařilo pouhých tisíc 0,7 l lahví plus pět tisíc miniatur a to je určitě zajímavé hlavně pro sběratele. Protože jde o limitovanou edici, bude jubilejní Prostějovská Režná v prodeji pouze na Hanáckých slavnostech od 14. do 15. září a v podnikové prodejně Palírny U Zeleného stromu, kde je možné ji koupit nebo objednat zaslání. Vychlazená je výborným aperitivem nebo digestivem.