Emirates, největší globální partner Dom Pérignon, rovněž zavádí menu párované s víny sestavené týmem kulinářských odborníků ve spolupráci s Pascalem Tingaudem, šéfkuchařem u Dom Pérignon a nositelem dvou michelinských hvězd.
Exkluzivní ročníky - Dom Pérignon 2005 je aktuálním ročníkem Dom Pérignon. Vzhledem k omezené produkci spojené s náročnou sklizní v roce 2005 je přístup k tomuto ročníku pečlivě zvažován a nabízen selektivně. Jako přední globální partner Dom Pérignon nabídne Emirates tento výjimečný ročník svým zákazníkům první třídy. Na některých trasách bude Emirates v první třídě servírovat také Dom Pérignon Rosé 2003. Obě šampaňské byly Emirates jako globální aerolince nabídnuty exkluzivně.
Menu párované se šampaňským - Emirates vůbec poprvé představuje menu šesti pečlivě navržených kanapek určených k umocnění zážitku z Dom Pérignon Rosé 2003. Nyní mohou zákazníci první třídy na letech z Dubaje vyzkoušet speciality ze sušeného kachního masa s broskví pošírovanou šafránem; ořechovou bagetu s íránským sýrem feta, čerstvým fíkem, lanýžovým medem a uzeným divokým lososem, citronem a kmínovým smetanovým sýrem na chlebu Norlander. Zákazníci, kteří cestují do Dubaje, se mohou těšit na menu zahrnující delikátní sušenky s kozím sýrem a želé z kdoulí, kachní prsa marinovaná v teriyaki s meruňkovým a jablečným chutney, a konečně, tuňáka sypaného sezamem s wasabi majonézou. Za použití nejlepších ingrediencí jsou tyto gastronomické inovace a neobvyklé kombinace potravin určeny k umocnění chuti šampaňského a zvýšení celkového kulinářského zážitku na palubě první třídy Emirates.
„Párování jídla s vínem dosáhlo bodu zlomu v tom smyslu, že je nyní očekávanou součástí kulinářského zážitku. V Dom Pérignon máme podobně smýšlejícího partnera, který rovněž usiluje o oživení kulinářských zážitků a pomáhá pozvednout vzácnost a bohatost svého produktu,“ řekl Joost Heymeijer, senior viceprezident pro catering v Emirates. „Tvrdě jsme pracovali na sladění menu s exkluzivním Dom Pérignon Rosé 2003, tak aby se při párování s jídlem využilo jeho plného potenciálu. Klademe velký důraz na vytvoření palubního zážitku, který budou naši zákazníci zbožňovat, a doufám, že tato nová nabídka pomůže naplnit vysoké standardy, které se od Emirates očekávají.“
„Je snadné mít silné partnerství a pracovat s kulinářským týmem Emirates, protože máme stejné požadavky na detail při párování jídla s Dom Pérignonem, jako mají Emirates na úroveň kvality a spokojenosti svých cestujících,“ řekl Pascal Tingaud, šéfkuchař v Dom Pérignon.
Dom Pérignon Rosé 2003 – vytvoření ročníku 2003 bylo opravdovou výzvou v důsledku extrémního počasí. Po nezvykle kruté a suché zimě zdevastovaly úrodu hroznů silné mrazy. Následovalo nejteplejší léto za posledních 53 let. Hrozny, které zázrakem přežily mráz a krupobití, pak byly sužovány úmorným vedrem. Nicméně, sklizené hrozny byly zralé a zdravé, srovnatelné s těmi z legendárních ročníků 1947, 1959 a 1976. Výsledná intenzita je jedinečná a zároveň paradoxní, vznášející se mezi strohostí a šlechetností.
Dom Pérignon 2005 - tento rok byl plný kontrastů. Počasí bylo většinou teplé a pršelo málo. Vlna veder v srpnu byla vystřídána chladným a deštivým počasím v září. Radikální výběr na vinici nakonec zajistil omezený objem mimořádné kvality, s takovým aroma jako nikdy dříve. Víno má výraznou a plnou chuť. Jeho překvapivě kořeněné a květinové aroma je přítomno v každém doušku.
„Dom Pierre Pérignon, tvůrce prvních ročníků Dom Pérignon, prý řekl ,Piji hvězdy’. Toto se nyní díky skvělému zážitku, který Emirates na palubě nabízí, stalo skutečností,“ řekl Richard Geoffroy, sklepmistr Dom Pérignon.
Pokud se chcete dozvědět více o vynikajících vínech, portském a šampaňském servírovaných na konkrétním letu, navštivte emirates.com, kde si po zadání letu můžete prohlédnout vinný lístek: http://www.emirates.com/cz/czech/flying/dining/wines.aspx