Mistrovské dílo pod stromeček

front.post
front.public: 08. 12. 2015
000 
Johnnie Walker vyrábí whisky již více než 190 let. K vrcholným dílům z jeho produkce patří bezpochyby blend Johnnie Walker Blue Label. Pouze jeden z deseti tisíc soudků whisky vybraných ze všech čtyř částí Skotska je tak výjimečný, že může být použit při blendování Johnnie Walker Blue Label.  Každá láhev nese pečeť s unikátním číslem, která vám bude připomínat, že ochutnáváte něco opravdu výjimečného.

 

Ať už hledáte dárek pro skutečné znalce nebo drink pro speciální příležitosti, neměla by vám z hledáčku uniknout skotská blendovaná whisky Johnnie Walker Blue Label. Jedná se o unikátní směs whisky ze všech čtyř oblastí Skotska, z nichž některé druhy se již ani nevyrábějí. Ze západu získává Blue Label kouřovitý nádech a z východu zase svou bohatou, nasládlou chuť.

 

Míchání whisky je jako každý jiný tvůrčí proces

V palírnách Johnnieho Walkera jsou ty nejlepší soudky pečlivě individuálně vybírány a uchovávány stranou pro svou výjimečnou kvalitu.  Palírenský mistr Jim Beveridge tak může při výrobě Johnnie Walker Blue Labelu čerpat z těch největších rezerv whisky na světě, z dědictví, které sahá téměř 200 let zpátky do minulosti. "K míchání whisky přistupuji, jakoby to bylo literární dílo. Výsledná kniha by byla také jen souborem prázdných slov, faktů a informací, kdyby nebyla slova spojena citlivě a pozorně tak, aby se s nimi čtenář dokázal ztotožnit. Je-li tomu tak, pak můžete tvrdit, že kouzlo míchání je jako psaní. Jako každý jiný tvůrčí proces zahrnuje především nápaditost, jejímž cílem má být souznění s duší každého konzumenta. A věřím tomu, že právě naše whisky v sobě tuto sílu má,“ popisuje svůj přístup palírenský mistr Jim Beveridge.

 

Od lískových oříšků až k pepři a sušenému ovoci

Nejlépe si Johnnie Walker Blue Label vychutnáte čistou, napijete-li se před každým douškem studené vody. Vaše smysly nejprve ucítí lískové oříšky, med a sherry s pomeranči, následně se uvolní aroma zázvoru, kumquatu, santalového dřeva a hořké čokolády. Nakonec přijde dlouho trvající, pomalu doznívající jemný závěr v podobě dokonale vyváženého jemného kouře.