Noční škola čepování piva

front.post
front.public: 03. 12. 2014
time00-kopie
Večerní školu čepování spojenou s rozšířenou exkurzí chystá na prosinec nošovický pivovar Radegast. Pod vedením obchodního sládka a mistrů výčepních se lidé naučí, jak se o pivo starat, správně ho načepovat a vychutnat si jeho příjemnou hořkost.

 

Netradičním večerním programem pivovar oslaví 44. výročí uvaření první várky piva. Speciální večerní akce budou probíhat každou středu od 3. do 17. prosince mezi 18. a 20. hodinou.

 

Každá noční prohlídka je delší a účastníci se dozví ještě více informací o vaření piva než při klasické exkurzi. Jejím vrcholem je pak setkání s odborníky, obchodním sládkem nebo mistry výčepními, kteří zájemce provedou školou čepování piva. Lidé se dozví, jak se o pivo správně starat a jak si užít jeho chuť. Načepovaný půllitr si vychutnají v degustační síni ve vyhlídkové věži pivovaru.

 

Na návštěvníky pivovaru Radegast tak čeká originální zážitek. „O noční školu čepování a prohlídky očekáváme velký zájem. Nyní máme kapacitu téměř pro 400 lidí a jsme připraveni ji případně navýšit. Určitě návštěvníkům doporučuji účast na akci předem objednat přes naše webové stránky http://www.radegast.cz,“ radí Martina Sikorová, vedoucí Návštěvnického centra pivovaru Radegast v Nošovicích.

 

Součástí dvou a půl hodinových netradičních prohlídek je také ryze hořká odměna. Každý návštěvník noční prohlídky si kromě nevšedního zážitku ze školy čepování odnese domů také čtyři ležáky piva Ryze Hořká 12, kterou pivovar začal vařit v polovině letošního roku. Nový ležák je plnější, více ale příjemně hořký s výrazným chmelovým aroma. Speciální noční zážitek v pivovaru vyjde na 199 korun za osobu.

Foto © Depositphotos.com/Wavebreakmedia