Stylová černá ocel a praktické vroubkované ostří
Ostří legendární „osmičky“, klasického zavíracího nože Opinel s dubovou střenkou, dostalo nový, černý kabát. Luxusní povrchové úpravy je dosaženo galvanickým černěním, v jehož průběhu je na nerezovou ocel nanesena tenká, rezistentní vrstvička. Díky ní je nůž odolný proti korozi a je tak vhodný i pro přímý kontakt s potravinami. Rukojeť je vyrobena z tvrdého dubového dřeva, které pochází z francouzských lesů.
Další velice praktickou novinkou v sortimentu proslulé značky Opinel je škrabka na měkké plodiny. Nerezová čepel této škrabky má speciálně upravené vroubkované ostří, které umožní snadno a efektivně oloupat slupku rajčete nebo kiwi. Skvělým pomocníkem bude také při přípravě paprik na grilování, kdy si hravě poradí i se zrádnou tenkou slupkou. Rukojeť z habrového dřeva je opatřena červeným lakem, který ji zároveň chrání před vlhkostí a nečistotami.
Nože Opinel v mnoha variantách pro nejrůznější použití nabízejí prodejny Potten & Pannen – Staněk a e-shop http://www.vasekuchyne.cz.
O ZNAČCE OPINEL
Prvotřídní nože Opinel jsou součástí francouzské kulinární kultury již od 18. století, kdy Joseph Opinel vytvořil sadu nožů odlišných velikostí pro odlišné úkony. Dodnes jsou vyráběny v Chambéry v Savojských Alpách tradičním způsobem, s typicky precizním řemeslným zpracováním.