Piva s vůní máslových sušenek

front.post
front.public: 19. 12. 2013
time01
Každý z nás asi zná typický vánoční svařák, punč nebo vaječný likér. Ale zkusili jste někdy belgické vánoční pivo? Ve specializované pivní restauraci T-Anker, kterou najdete na terase obchodního domu Kotva, máte možnost ochutnat opravdové skvosty.

Svezte se výtahem až do nebe
V 5. patře obchodního domu Kotva naleznete opravdovou oázu vánočního klidu s okouzlujícím výhledem na zasněžené Staré město. Vánoční atmosféru si můžete zpestřit chuťově výraznými vánoční speciály, které pro Vás přichystal pivní Belleman Robert Demeter. (Pozn. Belleman je z vlámštiny postava, která provází zájemce pivním světem, vyzná se v pivu, historii a doporučuje tento lahodný mok také k různým pokrmům.)

„Na baru jsme pro Vás připravili čepovaná belgická piva Delirium Nöel, jehož plná chuť připomíná pikantní koření - pivo voní po kandovaném ovoci a jablíčkách. Dalším pivem je Gulden Draak Vintage s vůní máslových sušenek, kandovaného ovoce a příjemným chmelovým dozněním,“ uvádí sommelier s tím, že piva se hodí především jako aperitiv – před jídlem nebo jako digestiv po jídle. A protože jsou vánoční svátky také symbolem nejen dobrého pití, ale i vybraného jídla, v restauraci se můžete těšit na speciální vánoční menu:

Kozí sýr s ořechovou krustou na salátku z mladého špenátu, rukoly a red chardu s jablečným hutney, „K tomuto chodu se nejlépe hodí naše německé čepované pivo Maisels Weise“, doporučuje Belleman. Smažené filátko z kapra v citrónové strouhance se svěžím bramborovým salátkem, „K filátku bych určitě doporučil pivo naší domácí výroby T-Anker, nebo světlý ležák Břevnov,“ pokračuje pivní expert. Hovězí svíčková z bio masa se špekovým knedlíkem a brusinkami, „Ke svíčkové se asi nejvíce hodí naše pivečko z čepu Kwak s 8,4% alkoholu nebo polotmavý Bostteels,“ dodává Rober Demeter.

 

V menu naleznete také lososový krém s bylinkovým olejem a jako dezert si můžete pochutnat na domácím cheesecaku s malinovým přelivem. „K dezertu bych určitě doporučil nás vánoční speciál Gulden Draak Vintage,“ uzavírá pivní Belleman Robert Demeter
Chuťové pohárky si tedy v restauraci T-Anker přijdou zaručeně na své, najdete tu také více než druhů 100 lahvových piv z celého světa.

Vánoční pivo už nemusí být pouze sezónní kuriozitou, ale i stálým společníkem například u štědrovečerní tabule. Stačí jen popustit uzdu fantazie. Více informací o restauraci T-Anker naleznete na: http://www.t-anker.cz