Zelený ječmen zažívá boom. Aby ne, tahle plodina je nabitá obrovskou energií. A pořádnou sílu má i jeho chuť, která se dá neskutečně využít. Jak? Třeba v nealko pivu. Vyzkoušejte Birell Zelený ječmen. To spojení vás dostane.
Zelený ječmen dokonale zvýrazňuje hořkou pivní chuť, a doplňuje ji příjemnou svěží vůní. Všichni příznivci zdravého a aktivního životního stylu ocení, že je uvařený pouze z přírodních surovin bez konzervantů a umělých barviv.
Zelenému ječmeni fandí i specialisté na výživu. Například Mgr. Dana Bajgarová ze Světa zdraví o něm říká: „V zeleném ječmeni najdeme mnoho biologicky aktivních látek, které jsou pro lidský organismus nezbytné. K těm důležitým patří antioxidanty a enzymy. Dále obsahuje vitamíny, minerály, chlorofyl, aminokyseliny a nukleové kyseliny. Díky těmto látkám je často označován jako „zázrak přírody“ či „přírodní povzbuzení.“
Zelený ječmen frčí hlavně jako potravinový doplněk. Osvědčil se ale i v gastronomii. Spojení s nealko pivem bylo doteď tabu, hlavně kvůli jeho výrazné chuti. „Naši sládci našli ideální chuťovou kombinaci, což potvrdili lidé, kteří jej ochutnali. V první fázi jsme uvařili limitovanou várku a dodali ji do omezeného počtu prodejen. Většina lidí si pro Birell Zelený ječmen přišla znovu. Várka rychle zmizela a bylo jasné, že novinka doplní rodinu Birellů natrvalo,“ řekla marketingová manažerka značky Birell Veronika Hořáková.
Birell Zelený ječmen je k dostání v půllitrové plechovce a lahvi. Nejlépe chutná vychlazený na 7-10 0C.