Po zimě je dobré pečlivě zkontrolovat součásti grilu, které přijdou do kontaktu s potravinami, zda nejsou zrezlé.
Nezapomeňte utáhnout šrouby, víko, kolečka a všechny pohyblivé díly! Zvenku gril otřete vodou s jarem, pak jej na pár minut rozpalte na maximum, nechte malinko vychladnout a nakonec ještě teplý uvnitř odmastěte správným čističem (např. účinnou pěnou OUTDOORCHEF BBQ Cleaner) a na mřížku použijte kartáč.
Ovšem pozor abyste si gril v dobrém úmyslu nepoškrábali – kartáč musí mít štětiny vhodné na konkrétní materiál. K manipulaci s horkými částmi grilu se vyplatí použít bezpečnostní kožené rukavice, ty od OUTDOORCHEFu mají na vnitřní straně speciální žáruvzdornou vrstvu a díky prodlouženému rukávu chrání i zápěstí a část předloktí.
Až bude váš gril opět bez poskvrnky, dopřejte mu ochranu proti přímému slunci, dešti, všudypřítomnému prachu a pylu. Oblíbená švýcarská značka OUTDOORCHEF nabízí ke každému modelu přesně padnoucí potahvyrobený z odolného voduodpudivého polyesteru.