RestaurantJméno nese po svém majiteli, šéfkuchaři Danielovi Bouludovi, čtyřhvězdičkovém kuchaři, který vaří výhradně pro mlsné jazýčky celebrit.
Daniel Boulud pochází z Francie, narodil se dvacátého pátého března 1955 v Saint-Pierre de Chandieu. Vyrůstal na farmě v Lyonu, kde také získal první kuchařské zkušenosti, které později dovedl k dokonalosti. Už v patnácti letech ho na soutěži vyhlásili nejlepším učněm. Restauraci Daniel, která není jedinou restaurací v jeho majetku, otevřel v roce 1993 a stále je populární. Letos v září nově zprovoznil další slavný podnik, Bar Boulud v Mandarin Oriental Hotel v Bostonu.
O proslulosti kuchařského umění Daniela Bouluda svědčí také to, že dělal celé menu pro luxusní loď Queen Mary 2 před deseti lety. Na svém kontě má mnoho ocenění za své kuchařské umění, byl jmenován i Kuchařem roku, má vlastní kuchařskou show, vydává knihy, jenž jsou zaměřeny na restaurační provoz. Restaurace Daniel má kromě běžných provozních místností i bar a vinný sklep. Vinný lístek obsahuje více než dva tisíce druhů vín té nejvyšší kvality.
Na požádání vám zde zorganizují každou oslavu v té nejvyšší kvalitě, čemuž také odpovídají, pochopitelně, ceny. Do hlavní jídelny se vejde až sto čtyřicet lidí, kteří využívají i dalších služeb. Dají se tu koupit drobné dárky, jako bonus nabízejí tzv. dárkové karty, které se zatím prodávají jen v osmi vybraných restauračních zařízeních.
Foto © danielnyc.com