Restaurant Daniel, New York

front.post
front.public: 04. 02. 2015
time00-kopie – obnovený-kopie – obnovený – obnovený – obnovený
Na celém území  USA najdeme bezpočet restuarací, ale málokterá dosáhne světového věhlasu. Je to jako hledat jehlu v kupce sena. K těm velmi známým patří newyorská restaurace Daniel, kterou najdeme mezi Madison Avenue a Park Avenue a která se specializuje na francouzskou kuchyni.

 

RestaurantJméno nese po svém majiteli, šéfkuchaři Danielovi Bouludovi, čtyřhvězdičkovém kuchaři, který vaří výhradně pro mlsné jazýčky celebrit.

 

Daniel Boulud pochází z Francie, narodil se dvacátého pátého března 1955 v Saint-Pierre de Chandieu. Vyrůstal na farmě v Lyonu, kde také získal první kuchařské zkušenosti, které později dovedl k dokonalosti. Už v patnácti letech ho na soutěži vyhlásili nejlepším učněm. Restauraci Daniel, která není jedinou restaurací v jeho majetku,  otevřel v roce 1993 a stále je populární. Letos v září nově zprovoznil další slavný podnik,  Bar Boulud v Mandarin Oriental Hotel v Bostonu.

 

O proslulosti kuchařského umění Daniela Bouluda svědčí také to, že  dělal celé menu pro luxusní loď Queen Mary 2 před deseti lety. Na svém kontě má mnoho ocenění za své kuchařské umění, byl jmenován i Kuchařem roku, má vlastní kuchařskou show, vydává  knihy, jenž jsou zaměřeny na restaurační provoz. Restaurace  Daniel má kromě běžných provozních místností i  bar a vinný sklep. Vinný lístek obsahuje více než dva tisíce druhů vín té nejvyšší kvality.

 

Na požádání vám zde zorganizují každou oslavu v té nejvyšší kvalitě, čemuž také odpovídají, pochopitelně, ceny.  Do hlavní jídelny se vejde až sto čtyřicet lidí, kteří využívají i dalších služeb. Dají se tu koupit  drobné dárky, jako bonus nabízejí tzv. dárkové karty, které se zatím prodávají jen v osmi vybraných restauračních zařízeních.

 

 

Foto © danielnyc.com