Přiučte se kuchařskému umění od zkušených mistrů kuchařů, pekařů či cukrářů! Nová Bistrotéka Valachy ve zrekonstruovaném Obchodním domě Zlín není jen místem, kde se výborně najíte, posedíte u dobrých drinků nebo koupíte prvotřídní „jedlé“ produkty. Od března zde startuje také pravidelná Škola vaření.
„Vybírat můžete z celé řady zajímavých témat v podání zkušených lektorů. Kapacita je omezena vždy na osm účastníků, aby byl zajištěn individuální přístup. Proto doporučujeme neváhat s rezervací, termíny se mohou rychle naplnit. Velký zájem je zejména o thajskou či italskou kuchyni či frgálovou manufakturu,“ říká ředitel Bistrotéky Valachy Tomáš Blabla.
Kurzy se konají přímo v bistru ve druhém podlaží, kde vzniklo menší kuchyňské studio vybavené kvalitními spotřebiči značek Electrolux, ETA a Tescoma.
Lukáš Strnad
Šéfkuchař Bistrotéky Valachy má za sebou působení v prvotřídních restauracích i bistrech u nás i v zahraničí. Má slabost hlavně pro francouzskou kuchyni, jejíž vlivy promítá i do gastronomie Bistrotéky Valachy.
Francouzská kuchyně: 7. 3., 12. 5., 17. 6.
Jak chutná bistro: 24. 3., 20. 5.
Vykosťování a porcování kuřete: 4. 4.
Chřest na talíři: 29. a 30. 4.
Domácí pasta: 15. 4., 30. 5.
Tomáš Černý
Léta vedl pražskou La Finestru – jednu z nejuznávanějších italských restaurací v ČR. Působí jako gastronomický poradce a má za sebou už více než 300 škol vaření v Pražském kulinářském institutu či Laboratoriu.
Italská gastronomie: 4. a 5. 3.
Kouzlo 5 druhů masa: 26. 3.
Kurz populárních dezertů: 27. 3., 7. 4.
Antonín Bradáč
Výkonný šéfkuchař Electroluxu, spoluzakladatel Czech Chefs, držitel řady kulinářských ocenění. K jeho největším úspěchům patří prvenství ve světové kuchařské soutěži Thailand Culinary World Challenge. Ve Zlíně povede kurzy thajské kuchyně.
Thajská kuchyně – 3. 3. a 5. 5. (obojí již vyprodáno), 9. 6.
Pavla Stoklasová
Pekařka a cukrářka Resortu Valachy Velké Karlovice, kde vede oblíbené kurzy pečení valašských frgálů. Vyhlášené je i její cukroví nebo slané pečivo nabízené v místních hotelech.
Pečení velikonočního beránka: 17. 3.
Frgálová manufaktura: 25. 4., 16. 6.
Náš tip: Kurz pečení chleba
Naučte se od pekařů Bistrotéky Valachy, jak upéct kvasový chleba v domácí troubě – od udržování a rozmnožování kvasu přes zpracování těsta, kynutí, pečení a řezání. Vhodné pro úplné začátečníky.
Termíny: 31. 3., 6. 5., 6. 6.
Více informací najdete na http://www.bistrovalachy.cz