Škola vaření Bistrotéka Valachy

front.post
front.public: 14. 02. 2019
000-obnoveny-

Přiučte se kuchařskému umění od zkušených mistrů kuchařů, pekařů či cukrářů! Nová Bistrotéka Valachy ve zrekonstruovaném Obchodním domě Zlín není jen místem, kde se výborně najíte, posedíte u dobrých drinků nebo koupíte prvotřídní „jedlé“ produkty. Od března zde startuje také pravidelná Škola vaření.


 


„Vybírat můžete z celé řady zajímavých témat v podání zkušených lektorů. Kapacita je omezena vždy na osm účastníků, aby byl zajištěn individuální přístup. Proto doporučujeme neváhat s rezervací, termíny se mohou rychle naplnit. Velký zájem je zejména o thajskou či italskou kuchyni či frgálovou manufakturu,“ říká ředitel Bistrotéky Valachy Tomáš Blabla.


Kurzy se konají přímo v bistru ve druhém podlaží, kde vzniklo menší kuchyňské studio vybavené kvalitními spotřebiči značek Electrolux, ETA a Tescoma.


 


Lukáš Strnad


Šéfkuchař Bistrotéky Valachy má za sebou působení v prvotřídních restauracích i bistrech u nás i v zahraničí. Má slabost hlavně pro francouzskou kuchyni, jejíž vlivy promítá i do gastronomie Bistrotéky Valachy.


Francouzská kuchyně: 7. 3., 12. 5., 17. 6.


Jak chutná bistro: 24. 3., 20. 5.


Vykosťování a porcování kuřete: 4. 4.


Chřest na talíři: 29. a 30. 4.


Domácí pasta: 15. 4., 30. 5.


 


Tomáš Černý


Léta vedl pražskou La Finestru – jednu z nejuznávanějších italských restaurací v ČR. Působí jako gastronomický poradce a má za sebou už více než 300 škol vaření v Pražském kulinářském institutu či Laboratoriu.


Italská gastronomie: 4. a 5. 3.


Kouzlo 5 druhů masa: 26. 3.


Kurz populárních dezertů: 27. 3., 7. 4.


 


Antonín Bradáč


Výkonný šéfkuchař Electroluxu, spoluzakladatel Czech Chefs, držitel řady kulinářských ocenění. K jeho největším úspěchům patří prvenství ve světové kuchařské soutěži Thailand Culinary World Challenge. Ve Zlíně povede kurzy thajské kuchyně.


Thajská kuchyně – 3. 3. a 5. 5. (obojí již vyprodáno), 9. 6.


 


Pavla Stoklasová


Pekařka a cukrářka Resortu Valachy Velké Karlovice, kde vede oblíbené kurzy pečení valašských frgálů. Vyhlášené je i její cukroví nebo slané pečivo nabízené v místních hotelech.


Pečení velikonočního beránka: 17. 3.


Frgálová manufaktura: 25. 4., 16. 6.


 


Náš tip: Kurz pečení chleba


Naučte se od pekařů Bistrotéky Valachy, jak upéct kvasový chleba v domácí troubě – od udržování a rozmnožování kvasu přes zpracování těsta, kynutí, pečení a řezání. Vhodné pro úplné začátečníky.


Termíny: 31. 3., 6. 5., 6. 6.


 


Více informací najdete na http://www.bistrovalachy.cz