Veselé Velikonoce s Baronem

front.post
front.public: 01. 04. 2021
foto3

Spolu s jarem přicházejí jako každý rok i oblíbené Velikonoce. I když se letošní svátky jara ponesou (hlavně s ohledem na aktuální vládní opatření) v trochu jiném a soukromějším duchu, není důvod, proč si chvíle trávené doma nezpříjemnit alespoň dobrým jídlem a kvalitní čtyřikrát destilovanou pálenkou nebo ovocnou specialitou od značky Baron Hildprandt. 


Krásně prostřený stůl plný sladkých i slaných dobrot, bez toho by to snad ani nebyly Velikonoce. A k tomu by neměl chybět ani tradiční přípitek. Pálení a konzumace ovocných pálenek má v České republice dlouholetou tradici, čímž si vysloužily své pevné místo na trhu i v kultuře. „Ovocné pálenky k Velikonocům a jaru neodmyslitelně patří. Letos bohužel o oblíbenou tradici koledování a hojných přípitků pálenkami přijdeme, sami bychom se ale o tento lahodný tekutý poklad ochudit neměli, hlavně po velikonočním hodování, kdy se hodí jako skvělý digestiv,“ říká Pavel Weiss, barman a ambasador společnosti Premier Wines & Spirits, distribující značku Baron Hildprandt na českém trhu.

Mezi 4násobně destilovanými pálenkami Baron Hildprandt můžete vybírat hned ze čtyř 42,5% druhů, které si své čestné místo na vašem stole nejen o Velikonocích rozhodně zaslouží. Už na první pohled tyto pálenky poznáte, neboť lahve jsou vyrobeny v krásném bílém provedení. Obsahují 42,5 % alkoholu a díky 4násobné destilaci se jedná o velmi jemný a čistý destilát, který se po celý 1 rok zceluje ve smaltovaných tancích. V nabídce tedy najdete čtyři druhy těchto pálenek, a ať už se rozhodnete pro Baron Hildprandt klasickou Slivovici, výbornou Hruškovici, jedinečnou Meruňkovici nebo skvělou Višňovici, neuděláte krok vedle. Ovocné pálenky je ideální podávat při pokojové teplotě, díky čemuž se může plně rozvinout jejich chuť. 


Pokud toužíte po blendované chuťovce vycházející z původní rodinné receptury Hildprandtů, takzvaná „zralá“ řada je to pravé pro vás. Ovocné speciality s obsahem alkoholu 40 % vynikají svou výjimečnou chutí, jsou lehce nasládlé a chuť ovoce vám přímo hraje na jazyku. Právě kvalitní sušené macerované ovoce je nezbytnou součástí celého výrobního procesu – ovocné speciality vznikají naložením ovoce do 62% destilátu a následnou kombinací takto vzniklého extraktu, 1 rok odpočatého destilátu a vody z vlastních studní. Výsledný blend se ještě po dobu 2–3 měsíců dostařuje v sudech z českého dubu. Rodí se tak tekuté ovocné potěšení, které patří na sváteční stůl i do komory pro výjimečné chvíle.  


Vybírat můžete ze čtyř zralých příchutí – Baron Hildprandt Ze zralých malin, Ze zralých hrušek, Ze zralých meruněk a Ze zralých švestek. Jejich chuť si nejlépe užijete při podávání za pokojové teploty.