Jen to nejlepší masíčko

front.post
front.public: 07. 02. 2014
time03
Wine Food Market ve Strakonické ulici na Smíchově má nové zákoutí. K již zavedeným a oblíbeným částem, jako je prodejna, pekárna, rybárna, cukrárna, kavárna, tržnice s čerstvým ovocem, zeleninou a restaurací se totiž nově přidalo i řeznictví, které dnes a denně nabízí čerstvé maso od italských, francouzských i českých dodavatelů.

 

Nové řeznictví je výsledkem spolupráce s rodinou Soderi, v gurmánském světě tolik proslulou. V této rodině, která provozuje ve Florencii vyhlášenou Macellerii Soderi, se profese řezníka dědí z generace na generaci již od 18. století. Zástupce současné generace starobylého rodu, Alessandro Soderi, pravidelně ve Wine Food Marketu školí personál, učí zdejší řeznické mistry zpracovávat, prezentovat maso a připravovat polotovary podle tradičních italských receptur. A právě to je velmi vítané specifikum nového řeznictví.

 

Maso, kam se podíváš

Sortiment řeznictví se stále obnovuje a rozšiřuje. K největším lákadlům patří hovězí maso plemene Limousine, které kvalitou dostává svému jménu. Typicky masné plemeno se vyznačuje velkým podílem svaloviny a nízkým podílem tuku. Steakové maso – fiorentina či costata z tohoto vyzrálého hovězího, dováženého z Toskánska, je skutečně neodolatelné. Vyšší a nižší roštěnec z českého strakatého skotu dodává společnost Amaso, která se společně s farmáři dlouhodobě snaží ovlivňovat složení krmiva skotu tak, aby dosáhli optimálního mramorování tukem, díky kterému je maso úžasně šťavnaté. Vepřové maso pochází z tzv. přeštíka, přeštického černostrakatého prasete a vyniká charakteristickou vrstvou mezisvalového tuku, křehkostí a jedinečnou chutí. Drůbežím masem řeznictví Wine Food Marketu zásobuje farma v Loužné, která kuřatům vytváří pohodové a bezstresové výkrmové prostředí, s možností volného pohybu, což se příznivě odráží v kvalitě a chuti masa. Z českých chovů pochází rovněž velmi zdravé, netučné jehněčí maso z mladých ovcí. Kukuřičná kuřata, jarní kohoutky či kačeří prsa Wine Food Market dováží z Francie. Nejnovějším přírůstkem v řeznictví je tuzemská zvěřina, nejčastěji jelení nebo srnčí karé a kýty. Zvěřina je v prodeji pouze během lovecké sezóny. S výběrem vhodných kousků a variantami jejich zpracování rádi a ochotně poradí zdejší zkušení řezníci. Anebo stačí zajít pro inspiraci pár kroků do tržnice a nahlédnout pod pokličku kuchařům, kteří každý den vaří výhradně ze surovin dostupných ve Wine Food Marketu.

Vyrobeno z masa

Vedle těchto druhů masa nechybí v chladicích pultech ani hotové porce masných výrobků předpřipravené k domácí tepelné úpravě – například plněné kapsy (k nejoblíbenějším patří vepřová kapsa plněná sušenými rajčaty, olivami a sýrem provolone), rolády, saltimbocca, marinovaná masa, již obalené řízky ad. Během chvíle, zpříjemněné třeba skleničkou výtečného italského vína, je tak na stole delikátní oběd či večeře. Z prvotřídních surovin, s minimem námahy, se zaručeným výsledkem.

 

http://www.winemarket.cz