Co se týká už samotných krav a celkově tohoto plemena, tak vězte, že velmi dobře snáší různé klimatické podmínky, je vcelku přizpůsobivé. Celková jatečná výtěžnost činí neuvěřitelných šedesát jedna procent, což tyto krávy řadí mezi jedno z nejlepších plemen na světě. Když byste měli v řadě české krávy a mezi nimi i plemeno Angus, tak ho bezpečně poznáte minimálně podle toho, že nemá rohy. Zbarvení jsou jenom dvě, černé neboli Angus black a červené, což je Angus red. Dospělá kráva měří v kohoutku více než metr, konkrétně sto třicet pět centimetrů. Váží mezi šesti sty padesáti až sedmi sty kily, ale u samců čili býků je to sto čtyřicet pět až sto padesát pět centimetrů a váha činí okolo tisíce sto až tisíce tři set kil.
Samozřejmě se maso tohoto plemene využívá velmi hojně v kuchyni. Jako nejlepší příprava se jeví na steakový způsob. Pokud je toto plemeno dobře krmené, tak může dosáhnout výborného mramorování, což znamená, že je maso přirozeně tučné. Jinak řečeno, obsahuje málo prorůstajícího tuku. Pochopitelně to nemá každé plemeno, ale jenom speciálně šlechtěné. I u nás se pěstuje toto plemeno Angus, ovšem dovoz jalovic neboli mladých krav je převážně z Kanady. Jen výjimečně se dováželo z Dánska, či Německa, případně i z Maďarska.
Nyní si povíme, jak připravit ideální steak z masa plemene Angus. Nejlepší výška je v rozmezí dvou až tří centimetrů. Jsou dvě možnosti, jednak ho můžete naložit anebo také ne. Pokud už ho budete nakládat, tak existuje mnoho variant, dá se obložit ovocem, nechat den odležet, následně okořenit, pokapat olejem a znovu nechat odpočinout. Kromě toho ovoce je to standard. Dá se péct při teplotě sto osmdesát zhruba dvě a půl minuty z každé strany. Nikdy do masa nepíchejte vidličkou, když už, tak prstem. Propečený steak poznáte jednoduše, když zatlačíte prstem do masa, musí mít tuhou strukturu, pak je hodně propečený.